1.000 JAAR VAN DUN

14 oktober was het zover 5 broers en 9 zussen samen 1000 jaar. Op de jongste na allen geboren op Moerdijk. Een gebeurtenis die we niet zomaar voorbij konden laten gaan dus....feesten.

Al ras was er besloten om dit op Landgoed Schaluinen in Baarle Nassau te vieren. De mogelijkheden daar zijn onuitputtelijk zowel op culinair als op creatief gebied.
In opperste feeststemming kwamen allen, ook de aangetrouwde, in Schaluinen aan. De stemming zat er van het begin af aan goed in. Een verwarmde serre en een zaaltje werden deze dag ons domein. Heerlijk rustig alsof wij alleen op Schaluinen waren.
Het gebak stond al klaar, koffie of thee naar keuze.

Met een dergelijk grote groep (25) kom je nooit bij gepraat zodat we na een uur opgewacht werden om te gaan kruisboogschieten. Een Gildenmeester vertelde ons hoe we de boog moesten hanteren. 10 Kruisboogbanen naast elkaar. De eerste 10 namen plaats achter de kruisboog, de spanning was van hen gezicht af te lezen. De pijl werd op de boog gelegd door de Gildenmeester. "Goed kijken door het vizier en richten op de schietschijf liefst midden in de roos." Dat dacht je maar, sommigen zaten er totaal naast, één presteerde het zelfs om splinters van de dakrand te schieten tot hilariteit van de anderen. De pijlen werden opgehaald en de score omgeroepen, zodat de volgende ronde kan beginnen. Na enkele keren werd het resultaat beter.

Jammer maar na een uur was het afgelopen en gingen we midget golven voor de liefhebbers. Ook hier waren de scores heel verschillend. Ziemaar eens een dergelijk klein balletje door een net te slaan en dan moet dat balletje ook nog eens in een gaatje terecht komen. Een applaus waard als het lukt.

Voldaan rond 17 uur uitrusten want leeftijd begint toch een rol mee te spelen en genieten van een borrel of een fris drankje. Ondertussen begonnen onze magen ietwat te knorren en konden we aan een pracht gedekte tafel plaats nemen en genieten van een warm en koud buffet. Verrukkelijk! Bijna klaar toen de fotograaf van "Dagblad De Stem" kwam om dit feit te vereeuwigen met een foto in de krant.
Aan alles komt een eind dus ook aan deze dag. Met dankbare weemoed namen we afscheid van elkaar en dachten aan Vader en Moeder. Zij hebben door hun voorbeeld en opvoeding gezorgd dat de onderlinge band zo sterk is, dat dit feest mogelijk was.
Namens broers en zussen,
Ad Potters- van Dun