1


1


6

 

Bekendste Van DUN'S:

1: De bekendste is Cornelis van Dun, zijn borstbeeld met prachtige tekst bevindt zich in Margareth Church te Londen ( tussen Westminster Abbey en Big Ben). Hij is volgens deze tekst te Breda geboren in 1483 en overleed in Londen in 1577. Hij diende onder 4 Tudor regeringen. Fonny geeft in zijn 1e DUNBOEK een zeer uitvoerige beschrijving van deze Cornelis.


2: Balthasar van Dun, vlaams koopman, die zich te Luanda - Angola vestigde en een belangrijk zwart nageslacht naliet. In de huidige Angolese regering zitten nog diverse nazaten met de naam DUNEM.


3: Luitenant-Generaal van Dun 1901-1985 ereburger van New Orleans.


4: Adriaen van Dun voltooide tussen 1742-1744 de vestingwerken van Bergen op Zoom. Hij was directeur van 's Lands fortificatiën en Luitenant-kolonel.


5: Frans van Dun, burgemeester en Ereschepen van Wilrijk, voor wie een van DUN huldemars gecomponeerd is door Lode van Doren.

 

 

 

 

6: Oudste ons bekende van DUN
Geboren op 01-01-1900 te Ravels, België. Haar naam Maria Mathildis van DUN met de roepnaam Til. Zij was de dochter van Petrus Wilhelmus van Dun die 81 jaar oud werd en Anna Maria Elisabeth JANSSEN die slechts 47 jaar is geworden. Til is op haar 28e levensjaar op 10-04-1928 getrouwd met Wilhelmus Augustinus SEGERS. Gust heeft het aardse rijk al verlaten op 50-jarige leeftijd. Hij had een hersentumor en werd geopereerd in Berchem doch dit heeft niet mogen helpen. Zover ons bekend is Til alleen gebleven met hun 4 kinderen, 2 jongens en 2 meisjes. Zij waren landbouwers, veel en hard werken was hun dus niet vreemd. Zij kon leuk vertellen over de verwondering die ze had bij het zien van de eerste fiets of over het smokkelen van rijst over de Nederlandse grens. Zij deed de rijst in de zoom van haar kleed. In 1995 is Til naar een rusthuis in Ravels gegaan. Toen Til 100 jaar is geworden was er een groot dorpsfeest waaraan heel Ravels-Eel heeft meegewerkt. Zelfs “Het Nieuwsblad” als de “Gazet van Antwerpen” en de regionale televisiezender hadden ruime aandacht voor deze oudste Belgische van DUN en misschien zelfs wel de oudste van DUN van de hele stamboom. Helaas 18 dagen voordat zij 101 jaar zou worden heeft ze op 13 december 2000 te Turnhout het hemelse paradijs opgezocht.