IN GESPREK MET:

Deze keer gaan we Peter van Dun belichten. Peter ook wel Peer genoemd is op 5 april 1946 te Tilburg geboren als zoon van Jan van Dun en Elisabeth van Huygevoort.
Zijn stamboom loopt terug tot Aert Jansz van Dunne die geboren is rond 1390 en gehuwd was met Geertruy. Peter heeft een heel bewogen leven achter de rug met veel up and downs. Was hij ooit een Frietbaas hij is nu alweer vele jaren muzikant en probeert op alle mogelijke manieren middels moderne computer apparatuur zijn muziek zo compleet mogelijk te laten klinken. Dat hem dit heel goed gelukt is kunt u zelf komen horen want op onze familiedag is Peer aanwezig en zal hij u laten horen tot wat voor prestatisch zijn elektronisch orkest in staat is.

Maar dat is niet alles Peer houdt zich bezig met alles wat geluid betreft, muziek op minidisk een eigen gecomponeerd stukje, bemiddeling bij aanschaf van apparatuur enz enz. Peer heeft ook al 2 CD’s uitgebracht De plaatsen waar Peer gespeeld heeft variëren van een achtertuintje via vele cafés en hotels, campings en pretparken, radio optredens tot aan een TV optreden bij Ursul de Geer. Tevens zingt hij op verzoek onder de naam Mega Duo samen met Miriam Jaufenthaler. Hij is een grote fan van Hank B. Marvin van de Shadows maar heeft deze man helaas nooit kunnen ontmoeten.

Alweer een paar jaar steunt Peer het Dominicaanse meisje Denise. Denise is 5 jaar, is gehandicapt, heeft een slangetje in haar hoofd, is verlamd, heeft epilepsie en is NIET te verzekeren. Door de hoognodige medicijnen en verbruiksartikelen te bekostigen probeert Peer het leven van dit meisje zo draagbaar mogelijk te maken.
Hier wil ik besluiten met een uitspraak van Peer zelf, "Muziek is m’n leven, m’n hobby en m’n obsessie".

Frans van Dun