Sven van Dun.

Sven werd geboren op 7 februari 1989 te Tilburg. Hij heeft op de vrije school gezeten en studeerd nu aan de Norbertus mavo. Vanaf zijn 8e jaar kreeg hij een passie voor darten en stond dan uren voor het dartbord te trainen. Zijn vader Frank vindt darten ook leuk en dus werd een deel van de huiskamer aangepast als “dartcentrum.” Sven is gaan trainen bij T.D.V.(Tilburgse Dart Vereniging) en al snel was duidelijk dat hij veel talent had voor deze sport. Het 8 jarige mannetje nam meteen een beker mee naar huis, er volgden nog meer bekers zodat iemand in de familie toch maar eenspeciale bekerkast heeft gemaakt. Deze bekerkast werd al heel snel, veel te klein.

Sven is sinds juni 2003 lid van het Nederlandse Jeugdteam. Aangezien Sven gewoon naar school moet en dus ook moet studeren, kan hij niet meer “met zijn pijlen naar bed gaan” maar hij is er nog erg actief mee.
Ook is dit steeds drukker wordende baasje een begaafde toneelspeler (net als zijn vader) en wil snel bij de toneelgroep D.O.T.O échte rollen gaan spelen. Dan heeft hij ook nog vrienden die hij wil zien, dus je zou je kunnen afvragen hoe hij zo ver kan komen met darten. Welnu, dat is puur omdat deze jongeman het wil. Hij zet er zich ontzettend voor in en wordt alleen maar beter.

Zijn uiteindelijke doel is het spelen bij de Embassy. Wij twijfelen er niet aan dat hij dit gaat halen wanneer hij zich op deze manier blijft inzetten. Zoals het Brabants Dagblad ook al schrijft, we hebben hier te maken met een “natuurtalent” Hierbij een aantal spraakmakende overwinningen van Sven op een rijtje:
Nederlands kampioen seizoen 2002/2003 bij de Aspiranten.
Europees kampioen in juli 2003, goud in de koppelwedstrijd en 2 x goud met het gehele Nederlandse team.

1e plaatsen en dus 4 titels bij de wedstrijden voor het nederlands kampioenschap. In Den Haag, Emmen, Delft en ook in zijn woonplaats Tilburg. De afgelopen jaren is hij 3 x Tilburgs Kampioen geworden, zowel bij de aspiranten als bij de junioren tot 18 jaar. Van 30 oktober tot 2 november deed Sven mee aan het Winmau World Masters toernooi in Engeland, dit toernooi is op een na het belangrijkste toernooi na de Embassy. Dit toernooi is niet zo goed verlopen, Sven heeft in de 2e ronde verloren van een Engelse jongen. Maar het was wel een hele ervaring om op stap te zijn met de grote jongens van het Nederlandse team.

Degene die bekend zijn met het darten op televisie, kennen ongetwijfeld de leider van het Engelse Team wel, n.l. Martin Adams. Sven heeft ook tegen hem gespeelt op een demonstratietoernooi. De (dikke) scheidsrechter Martin Fritsmorris was hierbij ook aanwezig. Sven heeft wel van hem verloren maar het was een hele leuke ervaring op zich, met een mooie foto als afsluiter.
Omdat Sven nu Nederlands kampioen is bij de aspiranten zal hij ook in het buitenland gaan spelen. Dit is erg kostbaar, om deze kosten te dekken is Sven op zoek naar sponsors. Sven zal zijn best doen om deze geldschieters trots op hem te laten zijn.

Tot de volgende in geprek met........

Groeten Frans uit Rosmalen